Trimmaamo

Trimmaamo sijaitsee luoteis-Lapissa, Sieppijärven kylässä. Otan vastaan trimmattavia koiria kotonamme, pihapiirissä sijaitsevassa joulukuussa 2018 valmistuneessa modernissa ja valoisassa työtilassa.
Trimmaaja on on suorittanut eläintentrimmaamisen ammattitutkinnon ja on Suomen Eläintentrimmaajat SETRI ry:n jäsen.

Trimmaaja - Nathalie

Koirat ovat olleet osa elämääni lapsuudestani lähtien. Olen kasvanut erilaisten pystykorvien ympäröimänä, joskin omaksi rodukseni on muotoutunut kääpiösnautseri. Käppänöiden lisäksi kotonamme asuu suomenpystykorvia ja isovillakoira.
Kasvatan pienimuotoisesti kääpiösnautsereita kennelnimellä Kaiserschnauz’s. Koiriemme kanssa käyn aktiivisesti näyttelyissä, aloittelemme myös agility- ja koepuolen (LINT) harrastamista.

Trimmaamisesta kiinnostuin ensimmäisen kääpiösnautserini myötä vuonna 2011.  Trimmaajan ammattitutkinnon suoritin syksyllä 2016 (Amiedu).
Työskentelin 2014-2016 Musti ja Mirrillä silloisen Dogroom-trimmaamoketjun Rovaniemen toimipisteen  salonkivastaavana.  Trimmauspalvelu RohkiSoma on perustettu Sieppijärvelle keväällä 2018. Toukokuussa 2019 aloitin myös trimmaamoyrittäjänä Rovaniemen Musti ja Mirrin Hyvinvointipalveluissa, jossa trimmaan 2-3 päivänä viikossa.

Trimmaajan työssä pääsen yhdistämään rakkauteni koiriin ja käsillä tekemiseen. Trimmaajana minulle on tärkeää kaunis, käytännöllisesti trimmattu koira. Ammatissani korostuu myös koiran elekielen ymmärtäminen ja koirankäsittelytaidot. Tässä työssä ei voi koskaan olla täysin valmis: opiskelen jatkuvasti eri rotujen rodunomaista turkinhoitoa ja alan uusimpia tuulia, mahdollisuuksien mukaan käyn päivittämässä tietotaitoa alan kursseilla ja tapahtumissa. Haluan omalta osaltani edistää koirien hyvinvointia työni kautta, ja autan mielelläni koiriin ja turkinhoitoon liittyvissä pulmissa.

Olen toiminut ohjaajana snautsereiden ja mäyräkoirien perustrimmauskursseilla. Kirjoitan ajoittain turkinhoitoon liittyviä artikkeleita, joita on julkaistu mm. eri rotuyhdistysten jäsenlehdissä. Olen   toimittanut Suomen Kääpiösnautserikerholle  trimmausoppaan, jonka uudet pennunostajat saavat yhdistyksen jäsenkasvattajien pentupaketin mukana. Näiden lisäksi olen toiminut eri yhdistyksissä toimihenkilönä, tärkeimpinä Lapin Mäyräkoirakerhon hallituksen jäsen (2013-2016), Suomen Kääpiösnautserikerhon jalostustoimikunnan kuunteluoppilas (2017 -> ) sekä Suomen Eläintentrimmaajat-yhdistyksen hallituksen jäsen (2019 ->).

Kuva © Josefiina Niska