Trimmaamo

Trimmaamo sijaitsee luoteis-Lapissa, Sieppijärven kylässä. Otan vastaan trimmattavia koiria kotonamme, tällä hetkellä työtilana toimii talomme kylpyhuone. Pihapiiriin rakentuvan autotallin yhteyteen on kohoamassa varsinainen työtila trimmaamolle, joka tulee käyttöön näillä näkymin talven 2018/2019 aikana.

Trimmauspalvelu RohkiSoma on vuonna 2018 perustettu kevytyritys. Työskentelen kevytyrittäjänä laskutuspalvelu Omapajan kautta.

Trimmaaja - Nathalie

Koirat ovat olleet osa elämääni lapsuudestani lähtien. Olen kasvanut erilaisten pystykorvien ympäröimänä, joskin omaksi rodukseni on muotoutunut kääpiösnautseri. Käppänöiden lisäksi kotonamme asuu suomenpystykorvia.
Kasvatan pienimuotoisesti kääpiösnautsereita kennelnimellä Kaiserschnauz’s. Koiriemme kanssa käyn aktiivisesti näyttelyissä, aloittelemme myös agility- ja koepuolen (LINT) harrastamista.

Trimmaamisesta kiinnostuin ensimmäisen kääpiösnautserini myötä vuonna 2011.  Aiemmin työskentelin Suomen suurimmassa trimmaamoketjussa salonkivastaavana. Trimmaajan ammattitutkinnon suoritin syksyllä 2016 (Amiedu).

Trimmaajan työssä pääsen yhdistämään rakkauteni koiriin ja käsillä tekemiseen. Trimmaajana minulle on tärkeää kaunis, käytännöllisesti trimmattu koira. Ammatissani korostuu myös koiran elekielen ymmärtäminen ja koirankäsittelytaidot. Tässä työssä ei voi koskaan olla täysin valmis: opiskelen jatkuvasti eri rotujen rodunomaista turkinhoitoa ja alan uusimpia tuulia, mahdollisuuksien mukaan käyn päivittämässä tietotaitoa alan kursseilla ja tapahtumissa. Haluan omalta osaltani edistää koirien hyvinvointia työni kautta, ja autan mielelläni koiriin ja turkinhoitoon liittyvissä pulmissa.

Olen toiminut ohjaajana snautsereiden ja mäyräkoirien perustrimmauskursseilla. Kirjoitan ajoittain turkinhoitoon liittyviä artikkeleita, joita on julkaistu mm. eri rotuyhdistysten jäsenlehdissä. Olen   toimittanut Suomen Kääpiösnatserikerholle  trimmausoppaan, jonka uudet pennunostajat saavat yhdistyksen jäsenkasvattajien pentupaketin mukana.

Kuva © Josefiina Niska