Ohjeita

Ajanvaraus
Kerro aina rehellisesti koiran turkin kunnosta ja koiran luonteesta. Näin pystyn jo varausta tehdessä huomioimaan, mikäli aikaa on varattava reilummin, jotta lopputulos olisi onnistunut.

Koiran rokotukset ja terveydentila
Trimmaukseen tulevan koiran rokotusten on oltava voimassa. Huolehdi myös, ettei koirassa ole ulkoloisia (kirput, täit, nenäpunkki) eikä tarttuvia tauteja (kennelyskä, oksennus, ripuli jne.). Mikäli koiran terveydentilassa on muutoksia ennen trimmausaikaa tästä tulee ilmoittaa hyvissä ajoissa etukäteen. Tarvittaessa siirrämme aikaa, jotta koiralla on aikaa parantua. Ilmoita myös, mikäli koiralla on juoksut!

Ulkoiluta koira hyvin ennen trimmaukseen tuloa
Myös ruokailusta on hyvä olla ainakin 2h ennen varattua aikaa. Toimenpiteet sujuvat mukavammin, kun koira on tehnyt tarpeensa eikä maha ole ihan täynnä.

Tuo ja nouda koira sovittuun aikaan

Mikäli joudut siirtämään tai perumaan varatun ajan tämä on tehtävä viimeistään edeltävänä päivänä klo 17 mennessä. Peruuttamattomasta ajasta veloitetaan peruutusmaksu, jonka on puolet varatun palvelun hinnasta (esim. 2h trimmaus 40€).

Trimmaajan luona

Asiakastietolomakkeen täyttö ja trimmauksen suunnittelu
Varaathan hetken aikaa yhteystietojen, koiran perustietojen ja trimmaussuunnitelman kirjaamiseen. Trimmaus suunnitellaan asiakkaan toiveiden mukaisesti yhdessä trimmaajan kanssa huomioiden koiran yksilölliset ominaisuudet (mm. turkin laatu ja kunto, koiran ikä ja terveydentila). Turkin kunto vaikuttaa aina lopputulokseen, joskus lopputulos voi koiran hyvinvoinnin kannalta olla eri kuin oli ensin toivottu. Käymme läpi asiakkaan toiveet ja mahdollisuudet niiden toteuttamiseen. Halutessasi voit ottaa mukaasi esim. valokuvia, joista ilmenee toivomasi trimmausmalli.

Haluatko olla mukana trimmauksessa?
Omistaja on tervetullut seuraamaan koiran trimmausta, kunhan työrauha ei häiriinny. Useimmat koirat ovat ”vieraskoreita” ja käyttäytyvät trimmaustilanteessa rauhallisemmin jäädessään trimmaajan kanssa kahden. Tämä antaa myös trimmaajalle työrauhan. Koirakohtaisesti voin joutua pyytämään omistajaa poistumaan tai jäämään paikalle, mikäli uskon tällä olevan vaikutusta koiran käyttäytymiseen ja trimmauksen sujuvuuteen.

Trimmauksen aikana
Pyrin tekemään trimmaustilanteesta mahdollisimman stressittömän käsittelemällä koiraa rauhallisesti, ystävällisesti ja määrätietoisesti. Varmalla käsittelyllä on koiraan rauhoittava vaikutus. Toimenpiteet tehdään aina koiran ehdoilla, koiran hyvinvointi etusijalla. Mikäli ilmenee jotain, mikä muuttaa sovittujen toimenpiteiden suorittamista (esim. ulkoloiset, turkin tai ihon kunto, koiran käytös jne.) soitan omistajalle, jotta voimme keskutella trimmauksen etenemisestä.

Koiran noutaminen
Koirat innostuvat aina omistajansa jälleennäkemisestä. Trimmauksen viimeistelemiseksi olisi toivottavaa, että koira tullaan noutamaan sovittuna aikana, ei mielellään tätä aikaisemmin. Noutoaika joko sovitaan ennakkoon tai koiran voi tulla hakemaan ilmoitettuani trimmauksen valmistumisesta.

Koiraa noudettaessa kerron kuinka trimmaus sujui. Saat myös tarvittaessa vinkkejä turkin kotihoitoa varten. Mikäli olen havainnut koiran terveydentilassa tai käytöksessä erityistä saat neuvoja myös jatkoa ajatellen. Koiran käydessä säännöllisesti trimmaajalla ja luottamussuhteen syntyessä trimmaaja huomaa helposti myös erilaiset muutokset koiran terveydessä ja yleiskunnossa.

Trimmauksen jälkeen

Useimmat koirat voivat trimmauksen jälkeen mainiosti nauttien puhtaasta siistitystä turkista. Mikäli koira kuitenkin käyttäytyy trimmauksen jälkeen poikkeuksellisesti ilmoitathan tästä trimmaajalle. Toisinaan esim. takkuisen turkin poistamisen jälkeen uusi olomuoto voi tuntua koirasta erikoiselta. Tällöin koira voi rapsutella tai ravistella itseään ja käyttäytyä levottomasti. Koiran käytös normalisoituu parissa päivässä sen totuttua kevyempään turkkiin, mutta on huolehdittava, ettei koira pääse raapimaan itseään liikaa ihotulehdusten välttämiseksi.

Jokaisen koiran jälkeen trimmausvälineet ja pöytäpinnat puhdistetaan alkoholipitoisella desinfiointiaineella. Trimmauksessa käytetään aina puhtaita välineitä tulehdusten ja tartuntatautien ennaltaehkäisemiseksi.